Ugotavljanje in vrednotenje neformalno pridobljenih znanj – zaključen projekt « Ljudska univerza Jesenice
 

Ugotavljanje in vrednotenje neformalno pridobljenih znanj – zaključen projekt

Veliko ljudi je pridobilo veliko znanj in izkušenj tudi zunaj šole.  S projektom UVNPZ smo jim želeli omogočiti, da spoznajo, kaj vse znajo, in da to pokažejo tudi drugim.

  ——————————————————————————————————————————————————

Na LUJ je od januarja 2013 do aprila 2014 deloval center za validacijo, kjer smo udeležencem pomagali odkrivati lastno skrito zakladnico znanj in skupaj z njimi poskrbeli, da so njihove spretnosti, veščine in  znanja postala bolj vidna in prepoznana.

 

Ljudska univerza Jesenice je bila uspešna na »Javnem razpisu za sofinanciranje uvajanja modela ugotavljanja in vrednotenja neformalno pridobljenega znanja v izobraževanju odraslih od 2012 do 2014«. V okviru projekta smo na Ljudski univerzi Jesenice vpeljali model za ugotavljanje in vrednotenje neformalno pridobljenega znanja (UVNPZ) v gorenjski regiji.

 

VALIDACIJA - roka in pero

Vrednotenje in priznavanje neformalnega učenja in izkušenj je eden od ključnih ukrepov, ki podpirajo uresničevanje koncepta in strategije vseživljenjskega učenja, saj omogoča, da se vrednoti in priznava vse učenje ne glede na življenjsko obdobje in učno okolje, kar omogoča večjo učinkovitost izobraževalnega sistema. Hkrati za posameznika pomeni krajši čas, potreben za pridobitev določene izobrazbe ali kvalifikacije, predstavlja pa tudi motivacijski dejavnik za vključevanje v programe izobraževanja in učenja, saj zagotavlja, da so ti pripravljeni tako, da upoštevajo predhodne učne izkušnje učečega, predvsem pa omogoča pridobitev ekonomskega in socialnega priznanja vlaganja v te načine učenja.

 

O projektu je poročal Radio Gorenc v oddaji Pot do uspehaposnetek.mp3

 

 

DOSEŽKI IN REZULTATI PROJEKTA

 

 Zakaj VREDNOTENJE?
– za hitrejšo pridobitev izobrazbe
– za razvoj poklicne karirere
– za lažje sprejemanje odločitev na vseh področjih

 

ePortfolijo      Testiranje kompetenc     Zbirna mapa      Spletna igra SPOMIN

 • Varstvo osebnih podatkov

 • Ljudska univerza Jesenice
  Delavska ulica 1
  4270 Jesenice

  Telefon: 04 58 33 800
  Fax: 04 58 33 810
  E-pošta: info@lu-jesenice.net

  Uradne ure:
  pon. - čet. od 8:00 do 18:00
  pet. od 8.00 do 14.00
 • Skip to content