NMSB 2022 « Ljudska univerza Jesenice
 

NMSB 2022

NACIONALNI MESEC SKUPNEGA BRANJA (NMSB) 2022 poteka od 8. septembra do 9. oktobra 2022.

 

V času letošnjega NMSB si bomo z najrazličnejšimi dejavnostmi prizadevali okrepiti zavedanje o pomenu in pomembnosti branja ter vse generacije spodbudili k izposoji, nakupu in branju knjig. 

 


 

 

 

 

 

Kaj berem? Kaj bereš?

V četrtkovih novičkah Ljudske univerze Jesenice bomo v času trajanja akcije z vami delili ideje knjig, ki so všeč zaposlenim na Ljudski univerzi Jesenice. Prejemnike naših novičk bomo povabili, da z nami delijo knjige, ki pa jih oni radi berejo.


Ob vstopu na Ljudsko univerzo Jesenice vas bo po novem pozdravila knjigobežnica tj. »hiška« s knjigami, ki deluje po principu ‘odnesi – prinesi’.

 

Vsak, ki vzame knjigo iz hiške, v zameno zanjo lahko tudi podari svojo. Torej, knjige, ki jih doma ne potrebujete več, lahko prinesete v knjigobežnico in jih tako ponovno vrnete med ljudi, brez obveznosti, članarine in zamudnine. Namen knjigobežnic je tako lepa gesta podarjanja knjige, ki lahko neznancu obogati dan, hkrati pa tudi knjigi vdihne novo življenje. Knjige tako krožijo, z njimi pa se širi bralna kultura. Na LUJ bomo poskrbeli, da bo knjigobežnica polna odličnih knjig. Vse pa vabimo, da se čim večkrat ustavite in si kakšno knjigo, ki vas pritegne, vzamete ter nazaj prinesete knjigo, za katero želite, da jo prebere še kdo poleg vas.

 

 


»Branje je za duha to, kar je telovadba za telo.«

Na Dan slovenskega športa, 23. 9. 2022 se bo Ljudska univerza Jesenice pridružila skupnemu praznovanju organizacij, ki se ukvarjajo s športom. Bogat program športnih društev bomo popestrili s promocijo drugačne “kondicije” – bralne.

Vabljeni, da se nam pridružite na Trgu Toneta Čufarja med 17:00 in 19:00.

 

 

 

 

 


 

Pravljični skriti zaklad

V sodelovanju z OŠ Toneta Čufarja Jesenice pripravljamo delavnico pravljični skriti zaklad. Delavnica bo potekala za otroke prve triade na prostem. 

petek, 23. 9. 2022 ob 9.00

 

 

 


Knjige malo drugače

Albansko govoreče priseljence, ki se učijo slovensko bomo povabili na sprehod skozi Jesenice.

Namen sprehoda je spoznavanje kulturnih znamenitosti v lokalnem okolju.

Tokrat bo spoznavanje potekalo s pomočjo branja v slovenskem jeziku.

 

sreda, 28. 9. 2022 ob 16.00

 

 

 

 

 

 

 


 

   

 • Varstvo osebnih podatkov

 • Ljudska univerza Jesenice
  Delavska ulica 1
  4270 Jesenice

  Telefon: 04 58 33 800
  Fax: 04 58 33 810
  E-pošta: info@lu-jesenice.net

  Uradne ure:
  pon. - čet. od 8:00 do 18:00
  pet. od 8.00 do 14.00
 • Skip to content