CMS – Center medgeneracijskega sodelovanja – zaključen projekt « Ljudska univerza Jesenice
 

CMS – Center medgeneracijskega sodelovanja – zaključen projekt

Ponujamo vam brezplačne aktivnosti za vse generacije.

 

Kako pri nas poteka program Pripravimo se na nov šolski dan je pripravila ekipa Svet na Kanalu A o delovanju Centra medgeneracijskega sodelovanja pa si lahko preberete tudi v članku Od peke bureka do domačih nalog, objavljenega v Jeseniških novicah.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

BREZPLAČNE AKTIVNOSTI ZA VSE GENERACIJE!

 

Medgeneracijsko sodelovanje je stoletja veljalo za nekaj samo po sebi umevnega. Posameznik se je z njim srečeval pretežno znotraj družin in osebnih stikov, pomenilo pa je nepogrešljiv neformalni in priložnostni način prenašanja znanj, veščin, kompetenc, norm in vrednot med generacijami.

Danes je povsem drugače. Sodelovanje med generacijami ne poteka več le spontano, ampak so zanj potrebne tudi spodbude na širši, družbeni ravni. Zato koncept medgeneracijskega učenja postaja vse bolj tudi vsebina strateških dokumentov ter programov vladnih in nevladnih organizacij.

oldtimer

Na Ljudski univerzi Jesenice smo prepoznali potrebo po medgeneracijskem sodelovanju in učenju.

Zato smo se odločili, da v našem lokalnem okolju vzpostavimo Center medgeneracijskega sodelovanja (CMS)

 

 

Center s svojo dejavnostjo deluje na področju udejanjanja medgeneracijskega sodelovanja s prostovoljstvom. Center ponuja različnim generacijam vsakodnevne priložnosti za izmenjavo izkušenj ter znanj, za medsebojno učenje in druženje.

 

V CMS si želimo čim več pozitivnih ljudi, ki bi popestrili dejavnost centra s svojimi izkušnjami, druženjem in iskrivostjo. Zato partnerstvu posvečamo veliko pozornosti. Pod pojmom partnerja si predstavljamo vse, ki želijo na kakršenkoli način prispevati v skupno dobro in sooblikovati pogoje za kakovostno in učno dejavnejše življenje na prostovoljski ravni.

 

V partnersko mrežo želimo vključiti čim več organizacij in prostovoljcev, ki lahko s svojimi aktivnostmi sodelujejo pri intenzivnem prenosu pestre palete znanj med različnimi generacijami.

 

V kolikor se Centru medgeneracijskega sodelovanja (CMS) želite priključiti in postati naš partner, nam to sporočite po e- pošti: info@lu-jesenice.net ali po telefonu: 04/58 33 800.

 

Naša želja je, da nas čim več sooblikuje pot uspešnega medgeneracijskega sodelovanja na zgornjem Gorenjskem.

 

PREBERITE – Centri medegeneracijskega učenja na ljudskih univerzah.

 

AMBASADORJI CENTRA MEDGENERACIJSKEGA SODELOVANJA

 

Toni Tišlar Uroš Štefelin Boris Bregant Alenka Dovžan Jani Klemenčič

 

IZJAVE

 

UROS MINI   TONI MINI   JANI MINI
Video: Menim …   Video:Ideja …   Video: Podpiram …

 

Častno pokroviteljstvo projekta je prevzel predsednik RS Borut Pahor. Častni lokalni podporniki projekta so župan Mestne občine Ljubljana Zoran Jankovič, župan Mestne občine Kranj Mohor Bogataj, župan Tržiča mag. Borut Sajovic, župan Občine Radovljica Ciril Globočnik, župan Občine Bled Janez Fajfar, župan Občine Bohinj Franc Kramar, župan Občine Gorje Peter Torkar, župan Občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, župan Občine Kranjska Gora Jure Žerjav in župan Občine Žirovnice Leopold Pogačar. Prav tako projekt na lokalni ravni podpirajo Bojan Križaj, dr. Bojan Knific, Helena Blagne, Franček Rudolf, Boris Janez Bergant, Alenka Dovžan, Toni Tišlar, Uroš Štefelin, Jani Klemenčič, Neža Maurer in Meri Bozovičar.

 • Varstvo osebnih podatkov

 • Ljudska univerza Jesenice
  Delavska ulica 1
  4270 Jesenice

  Telefon: 04 58 33 800
  Fax: 04 58 33 810
  E-pošta: info@lu-jesenice.net

  Uradne ure:
  pon. - čet. od 8:00 do 18:00
  pet. od 8.00 do 14.00
 • Skip to content