Začetna integracija priseljencev (ZIP) « Ljudska univerza Jesenice
 

Začetna integracija priseljencev (ZIP)

Javno naročilo »Izvajanje programa učenja slovenskega jezika in seznanjanja s slovensko zgodovino, kulturo in ustavno ureditvijo v obliki enotnega programa Začetna integracija priseljencev (ZIP)«

 

Naročnik:

Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov

 

Trajanje projekta:

15. 6. 2023 do 30. 06. 2026

 

Namen:

Učenje slovenskega jezika in seznanjanje s slovensko zgodovino, kulturo in ustavno ureditvijo RS. V proces učenja slovenskega jezika so integrirane vsebine iz življenja in dela, ki krepijo integracijo priseljencev v slovensko družbo.

Tečaj je namenjen tujcem, ki niso državljani Evropske unije.

Za vključitev v tečaj je potrebno Potrdilo o izpolnjevanju pogojev za udeležbo v enotnem programu. Potrdilo za brezplačno udeležbo v programu izda upravna enota kraja bivanja na podlagi dovoljenja za bivanje v Sloveniji.

Tečaji se izvajajo v obsegu  60, 120 ali 180 + 60 ur, odvisno od dovoljenja za bivanje v Sloveniji, ki ga imate. Možno se je vključiti v dopoldanske ali popoldanske tečaje. Tečaji potekajo predvidoma dvakrat do trikrat na teden po 4 pedagoške ure.

Uredba o načinih in obsegu zagotavljanja programov pomoči pri vključevanju tujcev, ki niso državljani Evropske unije (Uradni list RS, št. 70/12, 58/16 in 70/21)

 

Obvezni dokumenti za vključitev v program:

 • Originalno potrdilo o izpolnjevanju pogojev za udeležbo v enotnem programu tečaja slovenskega jezika, prejeto z upravne enote kraja bivanja, ki vam ga izdajo na podlagi vašega dovoljenja za bivanje v Sloveniji in vloženega zahtevka za brezplačno udeležbo v programu (zahtevek ni ustrezno dokazilo, dobite pa ga na upravni enoti).
 • Veljaven osebni dokument (osebna izkaznica, potni list, …).

PRIJAVA

Ko z upravne enote pridobite potrdilo o izpolnjevanju pogojev za udeležbo v enotnem programu tečaja slovenskega jezika, nas pokličite, da se dogovorimo za termin testiranja. Po testiranju vas bomo razporedili v primerno skupino in določili začetek izobraževanja. Nato vam bomo preko telefona ali e-pošte sporočili, kdaj se tečaj prične.

T: 051 363 319

E-naslov: katarina.bertoncelj@lu-jesenice.net ali karolina.tursic@lu-jesenice.net.

 

Izvajanje programa učenja slovenskega jezika in seznanjanja s slovensko zgodovino, kulturo in ustavno ureditvijo v obliki enotnega programa Začetna integracija priseljencev (ZIP) sofinancirata Evropska unija iz Sklada za azil, migracije in vključevanje (AMIF) in Urad Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov.

 

Zloženka_ZIP_Jesenice

 

 • Varstvo osebnih podatkov

 • Ljudska univerza Jesenice
  Delavska ulica 1
  4270 Jesenice

  Telefon: 04 58 33 800
  Fax: 04 58 33 810
  E-pošta: info@lu-jesenice.net

  Uradne ure:
  pon. - čet. od 8:00 do 18:00
  pet. od 8.00 do 14.00
 • Skip to content