Erasmus+KA2: Medgeneracijski most – povezani za ustvarjanje « Ljudska univerza Jesenice
 

Erasmus+KA2: Medgeneracijski most – povezani za ustvarjanje

»Medgeneracijski most – povezani za ustvarjanje« (Intergenerational Bridge: Connect to Create) je projekt strateškega partnerstva Erasmus+, ki ga koordinira EduVita, Italija.

 

V projektu poleg Ljudske univerze Jesenice sodelujejo še  organizacije iz Italije, Poljske, Turčije, Litve in Češke, ki vse izobražujejo starejše.

Zaradi številnih težav, ki jih prinašajo generacijske razlike, in dejstva, da so izobraževalni sistemi  usmerjeni pretežno v potrebe mladih, smo se partnerji v projektu lotili odprtih vprašanj na področju medgeneracijskega učenja in sodelovanja.

 

Cilji projekta so izmenjava praktičnih znanj in izkušenj med projektnimi partnerji na dveh mednarodnih izobraževanjih, oblikovanje nabora dobrih praks, razvoj kompetenc izobraževalcev odraslih ter ustvarjanje novih idej in njihovo uresničevanje v okviru lokalne skupnosti.

 

V okviru projekta je nastal Digitalni priročnik dobrih praks medgeneracijskega učenja za izobraževalce odraslih v slovenskem in angleškem jeziku, ki nudi primere uporabnih orodij skupaj s smernicami za izvedbo posameznih delavnic medgeneracijskega učenja. 

 

 Vabljeni k ogledu video posnetka z delavnice medgeneracijskega mostu – povezani za ustvarjanje, kjer smo v sodelovanju z lokalnim domom upokojencev ter osnovno in srednjo šolo organizirali delavnico, na kateri so starejši in mladi igrali šah. Cilji medgeneracijske delavnice so bili spodbujanje in razvijanje logičnega razmišljanja ter prenašanje različnih kompetenc in vrednot.

LTT – aktivnosti učenja/poučevanja in usposabljanja

 

Sestanki mednarodne projektne skupine


Delavnice medgeneracijskega sodelovanja in učenja

 

 

Več na spletni strani projekta: https://www.connectocreate.eu

 • Varstvo osebnih podatkov

 • Ljudska univerza Jesenice
  Delavska ulica 1
  4270 Jesenice

  Telefon: 04 58 33 800
  Fax: 04 58 33 810
  E-pošta: info@lu-jesenice.net

  Uradne ure:
  pon. - čet. od 8:00 do 18:00
  pet. od 8.00 do 14.00
 • Skip to content