Izjava o dostopnosti « Ljudska univerza Jesenice
 

Izjava o dostopnosti

Izjava o dostopnosti

S spodbujanjem vključenosti in dostopnosti lahko vsem omogočimo enake možnosti za razvoj. Pomembno je, da se uporabnikom omogoči zaznavanje, razumevanje, navigacijo ter interakcijo s spletom. S tem namenom smo na šolski spletni strani dodali nov vtičnik, ki ponuja funkcionalnosti, namenjene osebam s posebnimi potrebami.

Z vtičnikom obiskovalcem omogočamo, da prikaz spletišča prilagodijo svojim potrebam.

Obiskovalci spletnih strani tako lahko

 • spremenijo pisavo,
 • povečajo velikost besedil,
 • spremenijo kontrast barv na spletišču,
 • uredijo besedilo, tako da bodo vse povezave podčrtane.

Vtičnik One Click Accessibility omogoča funkcionalnosti na stopnji AA (WCAG 2.0), je skladen s standardom SIST EN 301 549 V3.2.1, ki je zahtevan v ZDSMA.

Stopnja skladnosti

Spletišče lu-jesenice.net je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletišča lu-jesenice.net nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.
Primeri takih vsebin so:

 • skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa,
 • različne kompleksne tabele s podatki,
 • vsebina v formatih, ki zahteva prenos in uporabo namenskih aplikacij.

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče lu-jesenice.net, ki se nahaja na spletnem naslovu https://www.lu-jesenice.net.

Datum objave spletnega mesta

Spletišče je bilo v obstoječi grafični podobi objavljeno 21. 11. 2012.

Priprava izjave o dostopnosti

Izjava je bila pripravljena 19. 4. 2023 na podlagi samoocene.

Povratne in kontaktne informacije

Zaradi zelo pogostih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po spletišču www.lu-jesenice.net, kljub prizadevanjem, da bi bile vse spletne strani čim bolj dostopne in uporabnikom prijazne, občasno naletijo na težave z dostopnostjo.

Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete po elektronski pošti na naslov info@lu-jesenice.net.

Odgovor boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:  gp.uiv@gov.si.

 • Varstvo osebnih podatkov

 • Ljudska univerza Jesenice
  Delavska ulica 1
  4270 Jesenice

  Telefon: 04 58 33 800
  Fax: 04 58 33 810
  E-pošta: info@lu-jesenice.net

  Uradne ure:
  pon. - čet. od 8:00 do 18:00
  pet. od 8.00 do 14.00
 • Skip to content