Stopenjski tečaji SLO « Ljudska univerza Jesenice
 

Stopenjski tečaji SLO

Vpisujemo v začetne in nadaljevalne stopnje. V kolikor se udeleženci vpisujejo v nadaljevalne stopnje, se  pred začetkom tečaja lahko udeležijo brezplačnega testiranja znanja.

 

Začetni tečaj slovenščine

Začetni tečaj slovenščine je namenjen vsem, ki še ne znajo slovenščine, ne glede na svoj prvi jezik.

Pridobljena znanja

Program omogoča pridobivanje znanja za osnovno sporazumevanje v slovenščine.

Na tečaju bomo predelali več sklopov, in sicer osebno identiteto, stanovanje in bivanje, trg dela in delovno mesto, zdravje in socialno varnost, izobraževanje, javno življenje v Sloveniji ter slovensko zgodovino, kulturo in ustavno ureditev.  

Udeleženci tečaja se boste tako na primer naučili predstaviti in povedati, kje živite, spoznali boste, kako napisati prošnjo za delo in kako potekajo razgovori za delo, naučili se boste, kaj povedati na obisku pri zdravniku ali v šoli, za konec pa boste spoznali še življenje v Sloveniji in njeno zgodovino.

 

Nadaljevalni tečaj slovenščine

Pridobljena znanja

Na tečaju boste spoznali situacije iz zasebnega in javnega življenja, v katerih se vsaj enkrat znajdejo vsi ljudje. Tečaj se za razliko od začetnega tečaja bolj poglablja v jezik, udeleženci boste bolj podrobno spoznali slovensko slovnico. Naloge so sestavljene tako, da morajo udeleženci poslušati, brati, govoriti in pisati. Tako bomo pokrili vsa področja uporabe slovenskega jezika.

 

POTEK TEČAJA

S tečaji pričnemo, ko je v skupino vključenih dovolj udeležencev. Termini srečanj se določijo na uvodnem sestanku skupine in se poskušajo čim bolj prilagoditi času udeležencev.

 

METODE DELA 
Tečaj poteka po programu  Slovenščina za tujce. Za popestritev tečaja se uporabljajo različni učni pripomočki (avdio, video, računalnik), razne komunikativne družabne igre in učenje ob prijetni glasbi.

 

POTRDILO O OPRAVLJENEM TEČAJU
Po uspešno zaključenem tečaju udeleženci prejmejo potrdilo o obiskovanju tečaja.

 

 • Varstvo osebnih podatkov

 • Ljudska univerza Jesenice
  Delavska ulica 1
  4270 Jesenice

  Telefon: 04 58 33 800
  Fax: 04 58 33 810
  E-pošta: info@lu-jesenice.net

  Uradne ure:
  pon. - čet. od 8:00 do 18:00
  pet. od 8.00 do 14.00
 • Skip to content