Nasveti 👥 « Ljudska univerza Jesenice
 

Nasveti 👥

 

ŠOLANJE NA DALJAVO

 

Izredne razmere so zaprle vrata šol. Čez noč ste starši postali učitelji, vaš otrok pa se šola na daljavo. Ste se zato tudi vi našli pred izzivom reorganizacije vsakodnevnih navad vaše družine? Za vas smo pripravili nekaj osnovnih nasvetov o tem kako se soočiti z izzivi šolanja na daljavo.

 

V kolikor potrebujete pomoč pri iskanju spletnih virov, smo za vas dosegljivi na majdas@lu-jesenice.net ali 04 58 33 801.

 

Šolanje na daljavo je izziv, ki prinaša tudi številne priložnosti – izkoristimo jih.

 

 


ZAKAJ SI OGLEDATI GLEDALIŠKO PREDSTAVO?

 

V Svetovalnem središču Gorenjske ponujamo tudi informacije in usmeritve glede izobraževanj za osebni razvoj. Tokrat izpostavljamo nekaj pozitivnih učinkov ogleda gledaliških predstav ter vas vabimo k ogledu predstav, ki jih gledališča objavljajo na svojih YouTube kanalih.

 

Gledališče Toneta Čufarja Jesenice: https://www.youtube.com/channel/UCdZkCjf_Xi6M994U_Sylh6A

 

Prešernovo gledališče Kranj: https://www.youtube.com/channel/UC2C2scGXzCpeIcUjF9r5ISw

 

Mestno gledališče ljubljansko: https://www.youtube.com/channel/UCOTH40QlbbuewTqQ-IylOXQ

 

SNG Drama Ljubljana: https://www.youtube.com/user/SNGDramaLjubljana

 

NAJ SE PREDSTAVA ZAČNE 🎭

 


RAZBREMENILNI POGOVORI

 

V trenutnih razmerah, povezanih z epidemijo novega koronavirusa, je naš vsakdan močno spremenjen. Razumljivo je, da lahko v tovrstnih okoliščinah občutimo strah, tesnobo, tudi jezo in razdražljivost. V Zdravstvenem domu Jesenice nudijo psihološko podporo v obliki kratkih, razbremenilnih pogovorov. Pokličete jih lahko na 04 58 68 127 vsak delovnik od 7.00 do 14.00 ure. V primeru zasedene linije ali izven delovnega časa lahko na elektronski naslov (alenka.rant@zd-jesenice.si) sporočite vašo telefonsko številko, s pripisom, da si želite pogovor s psihologinjo in poklicali vas bodo nazaj.

 

Odličen nasvet za razbremenitev so poleg pogovora tudi tehnike sproščanja. Vabimo vas, da se s klikom na spodnji povezavi pridružite vodeni meditaciji ter si tako na enostaven in lahkoten način napolnite baterije, povišate vibracije in pridobite nov elan za premagovanje vsakodnevnih naporov.

 

› https://www.youtube.com/watch?v=tdnvT8ZsJso

› https://www.youtube.com/watch?v=398FlCyk5jc

 


 

DOBER SPOMIN

je vsekakor odločilnega pomena pri uspešnem učenju. Pomnjenje in spomin sta neločljivo povezana. Oboje je spretnost, ki jo posameznik razvija in izboljšuje z urjenjem. Svetovalke v izobraževanju odraslih vam z različnimi tehnikami in vajami lahko pomagamo do izboljšanja vaših spominskih zmožnosti.

 

 

 


BONTON

V teh dneh veliko komunikacij poteka po elektronski pošti, zato je dobro, da ponovimo bonton komuniciranja po elektronski pošti. Tudi svetovanje v izobraževanju odraslih med drugim poteka po elektronski pošti. 

 

 

Pokličite nas ali pa nam pišite: 051 363 319


5 NAČEL DOBREGA ŽIVLJENJEPISA

 

Ste v zadregi, kako napisati prijavo za delo in ji priložiti življenjepis? Ena možnost je, da življenjepis napišete v obliki Europass-a. V Centru za svetovanje in vrednotenje znanja zaposlenih Gorenjske vam pri tem pomagamo. 

 

 


OCENJEVANJE LASTNIH OSEBNIH KOMPETENC

 

S klikom na povezavo https://forms.gle/mf9JNxkfnykZBFyZA lahko dostopate do vprašalnika »Lestvica za oceno kompetenc«, ki vam bo pri tem pomagal.

 

Vprašalnik meri razvitost 8 kompetenc: smisel, reševanje problemov, spretnost komuniciranja, teoretično znanje, organizacijska prilagodljivost, praktično znanje, odnosi z ljudmi in samozavest.

 

Izpolnite ga in na vaš elektronski naslov vam bomo poslali razlago rezultatov.


SVETOVNI DAN DRUŽINE


 

Pred 27 leti je Generalna skupščina 15. maj razglasila za svetovani dan družine. Želimo vam,  da  današnji dan  preživite v krogu vaših družin, zato z vami delimo ideje za kakovostno preživljanja časa: https://www.facebook.com/lujesenice/videos/1057599261308271/.

 

Vabljeni tudi k branju zgibanke Trening sočutnega starševstva, ki je nastala v okviru študijskega krožka, pod okriljem Ljudske univerze Krško: https://www.lukrsko.si/upload/editor/file/filed3b63e94c02e88c.pdf.

  • Varstvo osebnih podatkov

  • Ljudska univerza Jesenice
    Delavska ulica 1
    4270 Jesenice

    Telefon: 04 58 33 800
    Fax: 04 58 33 810
    E-pošta: info@lu-jesenice.net

    Uradne ure:
    pon. - čet. od 8:00 do 18:00
    pet. od 8.00 do 14.00
  • Skip to content