Muzeologija, muzejska etika in prostovoljci v muzeju « Ljudska univerza Jesenice
 

Muzeologija, muzejska etika in prostovoljci v muzeju

V povezovanju med Ljudsko univerzo Jesenice in Gornjesavskim muzejem Jesenice, v okviru projekta Prostovoljstvo za kulturno dediščino in ob Mednarodnem muzejskem dnevu, bo 18. maja 2020 potekala predstavitev prvega sklopa izobraževanja za prostovoljce za delo v Gornjesavskem muzeju Jesenice.

 

PRVO IZOBRAŽEVANJE je sestavljeno iz treh delov:

 

18. maja 2020 ob 10. uri, preko linka https://meet.jit.si/starasava, bo potekala e-predstavitev izobraževanja za prostovoljce in predavanje z naslovom MUZEOLOGIJA, MUZEJSKA ETIKA IN PROSTOVOLJCI V MUZEJU, ki sta ga pripravila Irena Lačen Benedičič, v. d. direktorice Gornjesavskega muzeja Jesenice in Aljaž Pogačnik, umetnostni zgodovinar in kustos v Gornjesavskem muzeju Jesenice. Na predavanju bo predstavljena veda o muzejih, ki se ukvarja s spoznanji znanstvenih disciplin in muzejske predmete obravnava kot sredstva za posredovanje znanja. Delo in naloge muzejskih sodelavcev, informatorjev, varuhov muzejskih zbirk in razstav, sprejem obiskovalcev v muzejski prostor.

 

Med 19. in 22. majem 2020 bo potekalo samostojno delo udeležencev (terenske vaje) in brezplačni ogledi muzejskih zbirk in razstav udeležencev z beleženjem svojih opažanj (v besedi in/ali sliki) na lokacijah Gornjesavskega muzeja Jesenice.

 

25. maja 2020 bo ponovno srečanje s prostovoljci z evalvacijo prostovoljskega dela na terenu.

 

Udeleženci bodo pridobili osnovna znanja o delu muzeja, njegovem poslanstvu in vlogi v sodobni družbi ter konkretnem pričakovanem delu prostovoljcev v muzeju.

 

VLJUDNO VABLJENI, da se nam pridružite!

 

 

Informacije in prijave prostovoljcev za izobraževanje, e- dostop in za posredovanje gradiv zbira Petra Alič na naslovu: vgc@lu-jesenice.net.

  • Varstvo osebnih podatkov

  • Ljudska univerza Jesenice
    Delavska ulica 1
    4270 Jesenice

    Telefon: 04 58 33 800
    Fax: 04 58 33 810
    E-pošta: info@lu-jesenice.net

    Uradne ure:
    pon. - čet. od 8:00 do 18:00
    pet. od 8.00 do 14.00
  • Skip to content