10. september – svetovni dan preprečevanja samomora « Ljudska univerza Jesenice
 

10. september – svetovni dan preprečevanja samomora

S primerno pomočjo in ozaveščanjem tako strokovne kot splošne javnosti je mogoče zmanjšati število samomorov in vsako dejanje, tudi najmanjše, daje upanje tistim, ki se spopadajo s samomorilnimi mislimi. Samomor predstavlja pomemben javnozdravstveni problem, ki prispeva tudi k  prezgodnji umrljivosti. Nanj vplivajo različni dejavniki: psiho-socialni, kulturni in okoljski. Pri preprečevanju je pomemben čisto vsak posameznik, kot je zapisano tudi na spletni strani mednarodnega združenja za preprečevanje samomora (IASP): »Z dejanji lahko nekomu naredite razliko v najtemnejših trenutkih – kot član družbe, kot otrok, kot starš, kot prijatelj, sodelavec ali kot sosed.« Vsi lahko sodelujemo pri podpori tistim, ki se soočajo s samomorilno krizo.

 

Iščete pomoč v duševni stiski? Bi se zgolj radi s kom pogovorili, spoznali osebe s podobnimi izkušnjami in dilemami ali poiskali novo podporno okolje?

 

Tukaj je na voljo spletni iskalnik, kjer lahko interaktivno poiščete obliko pomoči ali podpore, ki najbolje ustreza vašim potrebam in geografski lokaciji. V seznamu izvajalcev so zbrane brezplačne zdravstvene ter socialne storitve s področja pomoči v duševnih in drugih stiskah ter krepitve duševnega zdravja.

 

 • Varstvo osebnih podatkov

 • Ljudska univerza Jesenice
  Delavska ulica 1
  4270 Jesenice

  Telefon: 04 58 33 800
  Fax: 04 58 33 810
  E-pošta: info@lu-jesenice.net

  Uradne ure:
  pon. - čet. od 8:00 do 18:00
  pet. od 8.00 do 14.00
 • Skip to content