Ljudska univerza Jesenice
 

Ljudska univerza Jesenice se je odzvala vabilu Civilne zaščite Republike Slovenije, in sicer smo priskočili na pomoč pri organizaciji prostovoljcev za šivanje zaščitnih mask za občane Občine Jesenice. 

 

Iz česa in kako jih izdelati? Nadja Tratnik, sodelavka Ljudske univerze Jesenice, vam izdelavo zaščitnih mask prikazuje v tem 🎥 FILMČKU.  Ste vedeli, da je tako enostavno? Pripravila pa je tudi 📝 PISNA NAVODILA

 

 

 

O akciji šivanja zaščitnih mask si lahko več preberete na spodnjih povezavah:

› LJUDSKA UNIVERZA NA POMOČ PRI IZDELAVI ZAŠČITNIH MASK , 8. april 2020

› PRIPRAVLJEN JE PRVI PAKET ZAŠČITNIH MASK ZA OBČANE, 10. april 2020


 

 

ZAHVALA VSEM PROSTOVOLJCEM

 

Na poziv Ljudske univerze Jesenice, Civilne zaščite in Občine Jesenice se je na pomoč pri izdelovanju pralnih zaščitnih mask odzvalo kar 20 prostovoljk in prostovoljcev, število pa iz dneva v dan narašča. 

 

Šivilje, ki te dni pridno šivajo zaščitne maske so: Bernik Breda, Grebenšek Zdravka, Gregorič Katja, Kern Beti, Koblar Barbara, Konobelj Mojca, Kranjc Neža, Kravanja Vilma, Mesojedec Sonja, Mihelič Žasmina, Musaj Dardana, Oven Olga, Pestotnik Mirjam, Pirih Martina, Rosi Karmen, Rožič Nataša in Suljanović Behija. Ena izmed šivilj želi ostati anonimna, na pomoč pa sta priskočila tudi dva krojača in sicer Arh Stane in Robič Urban.  

 

Prejšnji teden smo starejšim občanom Jesenice, ki sodijo v najbolj rizično skupino, razdelili prvih 512 zaščitnih pralnih mask skupaj z navodili za njihovo uporabo. Na pomoč pri delitvi mask so priskočili gasilcinavijači Red Steelers Ultras ter krajevne skupnosti. Ne gre pozabiti na gospo Novak Marijo, ki pomaga pri pakiranju mask, Nadjo Tratnik, ki je pripravila navodila za šivanje mask ter na Društvo upokojencev Jesenice.

 

VSEM SE ISKRENO ZAHVALJUJEMO!

 


Šivanje mask izpod rok Neže Kranjc in Urbana Rožiča

Ljudska univerza Jesenice je skupaj s Civilno zaščito in občino Jesenice pozvala vse, ki so vešči s šivalnim strojem, k vključitvi v prostovoljsko akcijo šivanja zaščitnih mask za splošno uporabo. Na poziv sta se odzvala tudi Neža in Urban, prav tako pa sta pripravila svoj video šivanja zaščitnih pralnih mask. Upoštevata navodila za izdelavo, ki jih je pripravila Nadja Tratnik, le da sta pristopila na malo drugačen način.

 

Pa poglejmo kakšen… 🎥


 • Ljudska univerza Jesenice
  Delavska ulica 1
  4270 Jesenice

  Telefon: 04 58 33 800
  Fax: 04 58 33 810
  E-pošta: info@lu-jesenice.net

  Uradne ure:
  pon. - čet. od 8:00 do 18:00
  pet. od 8.00 do 14.00