Kulinarika 🍴 « Ljudska univerza Jesenice
 

Kulinarika 🍴

 VIDEO KULINARIČNI PRISPEVKI NAŠE ADMIRE. 

 

Vabimo vas, da nam pošljete svoje predloge ali pa z nami delite, kako so vam uspeli Admirini recepti. 

 

🍽 PICA POLŽKI
 
 
🍽 ROJSTNODNEVNA ČOKOLADNA TORTA
 
 
🍽 ‘LAŽNA’ SIROVA TORTA  
 
🍽 GRATINIRANI MAKARONI  

 
🍽 KOSMIČI NISO SAMO ZA ZAJTRK  
 
🍽 ČESNOV KRUH in BELA PICA  
 
🍽 JABOLČNE TORTICE  
 
   

Zeljne flikce

Čas za kulinariko. Jed, ki vam jo predstavljamo, nekako sodi med tradicionalne slovenske jedi, pa vendar njenega izvora ni enostavno določiti. Prekmurci pravijo, da jo z lahkoto pripišemo njim, medtem ko so tudi Korošci mnenja, da jo oni pripravljajo že celo življenje. Dejstvo pa je, da je ta odlična in enostavna jed za pripravo nekoliko manj poznana na Gorenjskem.

 

Oglejte si recept za to enostavno jed. 🎥 


Mesni burek

Burek je jed, ki izvira iz turške kulinarike, vendar je zelo priljubljena v mnogih državah balkanske regije. Narejena je iz vlečenega testa in je napolnjena z mesom (običajno govedina) ter začinjena s čebulo, soljo in poprom.

 

🎥 Želimo vam prijetno kulinarično izkušnjo.


Flia

Na Ljudski univerzi Jesenice smo za vas pripravili še en “mini kulinarični filmček”, in sicer si lahko ogledate, kako pripraviti flio. Flia je jed v albanski kuhinji, ki se pripravlja pod peko oziroma v saču. Sestavljena je iz več plasti, podobnih kremam, ki jih prelivamo z mešanico masla, kisle smetane in smetane za kuhanje. Postrežemo jo lahko s kislimi paprikami in kislo smetano ali skuto.

 

Dober tek 😊


Pastrmajlija

Predstavljamo vam Pastrmajlijo – makedonsko krušno pito iz testa in mesa. Običajno je ovalne oblike. Njeno ime izvira iz besede pastrma, kar pomeni soljeno in sušeno ovčje meso.

 

Vabljeni k ogledu video zapisa in k pripravi jedi: https://youtu.be/goglwljwU-U.

 

Veseli bomo odziva – v obliki fotografij vaših krožnikov. Želimo vam prijetno kulinarično izkušnjo.


MUFFINI S CIMETOM

Kulinarični video naše prostovoljke Nine, ki je za vas pripravila video navodila, kako pripraviti muffine katerih glavni sestavini sta med in cimet. Ti dve sestavini nista samo okusni pač pa imata tudi ogromno zdravilnih učinkov.
 
Vabljeni k ogledu videa: https://www.facebook.com/lujesenice/videos/375426640456290 
 

ČOKOLADNO PECIVO S SKUTNIM NADEVOM

Drugi kulinarični video naše prostovoljke Nine. Tokrat je za vas pripravila video navodila, kako pripraviti čokoladno pecivo s skutnim nadevom.
 
Vabljeni, da preizkusite recept tudi sami : https://www.facebook.com/lujesenice/videos/1743870639107675
 

BISKVITNA PITA Z JABLOKI

 
Nina, je tokrat pripravila video navodila, kako speči biskvitno pito z jabolki. Sladica, ki je dobra tako topla kot mrzla. Čudovit vonj pa bo v hiši pričaral pravo praznično vzdušje. Dober tek!
 
Video boste našli na: https://www.facebook.com/lujesenice/videos/217622289993744
 

Marmorni kolač

Potrebujete idejo za sladico, ki bo krasila vaše praznične mize? Nina je pripravila video navodila za marmorni kolač. Je stara, a zelo preprosta sladica, ki so nam ga rade pekle že naše babice. Rahel, puhast biskvit se kar stopi v ustih. Sestavljen je iz dveh mas, pečen v pekaču za šarkelj pa prava paša za oči. Pa dober tek!

Klik za video: https://www.facebook.com/lujesenice/videos/777525439495945


Mini tortice s čokolado in breskvami

Vabimo vas, da s pomočjo kulinaričnega videa, ki ga je v sklopu VGCja pripravila naša prostovoljka Nina spečete tortice s čokolado in breskvami. Mini tortice so sladke in sočne, vsaka tortica pa je čudovito sladko razvajanje s prijetnimi okusi, ki jih bo še prehitro zmanjkalo. Pa dober tek.

Klik za video: https://www.facebook.com/lujesenice/videos/878853056267606


Biskvit s kokosovim polnilom oblit s čokolado

Prostovoljka Nina je za vas pripravila video navodila za pripravo biskvita s kokosovim polnilom oblitega s čokolado, ki ga je resnično enostavno narediti. Priprave se lahko lotijo tudi začetniki v kulinariki, pa jim bo pecivo zagotovo uspelo. To pecivo je lepo na izgled, okusno, … skratka, odlično!

Klik za video: https://www.facebook.com/lujesenice/videos/2892173267666677


Čokoladno – bananina torta brez peke

Za vse sladkosnedce je prostovoljka Nina pripravila čokoladno – bananino torto z biskvitom brez peke. Otroško lahko, na hitro, ko pade »cuker« in za prstke obliznit!

Klik za video: https://www.facebook.com/lujesenice/videos/1191820444587669


 • Ljudska univerza Jesenice
  Delavska ulica 1
  4270 Jesenice

  Telefon: 04 58 33 800
  Fax: 04 58 33 810
  E-pošta: info@lu-jesenice.net

  Uradne ure:
  pon. - čet. od 8:00 do 18:00
  pet. od 8.00 do 14.00