Ljudska univerza Jesenice
 

OB ČETRTKIH VAS BOMO POGOSTILI Z VIDEO KULINARIČNIM PRISPEVKOM NAŠE ADMIRE.  Več na povezavi

 


ZABAVA V HIŠI ZA VSO DRUŽINO 🎈

 

Se vaši otroci dolgočasijo doma? V sklopu VGC aktivnosti smo za vas pripravili kratek video, kako skozi razne igre poskrbeti za pravo družinsko zabavo. Naj bodo vaše urice polne zabave in smeha!

 

Vabimo vas, da z nami delite svoje ideje za preživljanje časa v izolaciji, pošljite nam fotografijo, video ali kratek zapis.

Se sprašujete, KAJ POČETI DOMA? 🤔

 

Zaradi trenutnih razmer se je življenje v Sloveniji precej upočasnilo in večina ljudi je primorana ostati doma v izolaciji. Naenkrat imamo več prostega časa, kot smo ga imeli doslej, torej.., kaj med štirimi stenami sploh početi?

 

Za vas smo v sklopu VGC aktivnosti pripravili kratek video idej, kako “podarjeni” čas kar najbolje izkoristili.

 

Vabimo vas, da z nami delite svoje ideje za preživljanje časa v izolaciji, pošljite nam fotografijo, video ali kratek zapis.

 

Veseli bomo vašega odziva.

 


 

MEDITACIJA ZA OHRANJANJE RAZUMA

 

› S Tanjo Ravnikar do pozitivnega uma za dobro počutje.

 

MEDITACIJA ZA OBVLADOVANJE MISLI IN EGA

s Tanjo Ravnikar

MEDITACIJA ZA OBVLADOVANJE STRAHU

› Ne dovolite, da vas strahovi obremenjujejo. S Tanjo Ravnikar, sodelavko Ljudske univerze Jesenice, lahko preko meditacije sprostite blokade in vzpostavite ravnovesje.

 


Šivanje mask izpod rok Neže Kranjc in Urbana Rožiča

Ljudska univerza Jesenice je skupaj s Civilno zaščito in občino Jesenice pozvala vse, ki so vešči s šivalnim strojem, k vključitvi v prostovoljsko akcijo šivanja zaščitnih mask za splošno uporabo. Na poziv sta se odzvala tudi Neža in Urban, prav tako pa sta pripravila svoj video šivanja zaščitnih pralnih mask. Upoštevata navodila za izdelavo, ki jih je pripravila Nadja Tratnik, le da sta pristopila na malo drugačen način.

 

Pa poglejmo kakšen… 🎥

 


Optične prevare

Vsak drugače presoja množico slik, ki vsebujejo informacije vseh vrst, ki mu jih nenehno pojasnjujejo možgani.

Izbor znanih optičnih iluzij, ki bodo prevarale vaše možgane za mačji kašelj. Kratek test o vašem načinu zaznavanja… Zakaj vidite, kar vidite?

 

Preverite tukaj!

Optične zaznave

Delovanje človeških čutov vpliva na naše zaznavanje, ki ni le preprosto zrcaljenje podob zunanjega sveta v notranjost naših misli. Video je nadaljevanje Optičnih prevar in je namenjen kot kratek test o zmotah pri zaznavanju.

 

Zanimivo, ne? 


Iluzije v likovni umetnosti

Umetniki so vseskozi poskušali upodobiti moč iluzij z upodobitvami slik, da bi izvali človeški um. Nekaj del, ki nas prepuščajo razmišljanju o podrobnostih, druga pa so zgolj za zabavo.

 

 

 • Ljudska univerza Jesenice
  Delavska ulica 1
  4270 Jesenice

  Telefon: 04 58 33 800
  Fax: 04 58 33 810
  E-pošta: info@lu-jesenice.net

  Uradne ure:
  pon. - čet. od 8:00 do 18:00
  pet. od 8.00 do 14.00