Računalniško in digitalno opismenjevanje

RAČUNALNIŠKO IN DIGITALNO OPISMENJEVANJE je 50-urni program, sestavljen iz organiziranega in samostojnega učenja.

 

CILJ: Temeljni cilj RDO je razvijanje splošne računalniške in digitalne pismenosti za prijaznejše življenje in boljše komuniciranje v družbi, s poudarkom na pridobitvi osnovnih znanj za uporabo računalniške in digitalne tehnologije.

CILJNA SKUPINA: Program je namenjen odraslim, ki imajo pridobljeno osnovno ali nižjo poklicno izobrazbo oziroma nizko raven pismenosti ter nimajo izkušenj z računalniško in digitalno tehnologijo in to znanje potrebujejo v vsakdanjem življenju in pri poklicnem delu.

POTEK IN ČAS IZVAJANJA: Organizirana predavanja in vaje bodo potekala 2x tedensko po 5 šolskih ur. Glede na različne želje in možnosti se boste izobraževalnih srečanj lahko udeleževali v dopoldanskem ali popoldanskem času.

VSEBINE PROGRAMA (TEMATSKI SKLOPI): svetovni splet, komunikacija, e-uprava, e-zdravje, zaposlitev, e-izobraževanje, druge e-storitve (e-banka, e-zavarovalnica, poštne storitve, e-potrošništvo, turizem, mobilnost in navigacija, podjetništvo, prosti čas in ustvarjalnost, ekologija, mediji,…)

 

 • Ljudska univerza Jesenice
  Delavska ulica 1
  4270 Jesenice

  Telefon: 04 58 33 800
  Fax: 04 58 33 810
  E-pošta: info@lu-jesenice.net

  Uradne ure:
  pon. - čet. od 8:00 do 18:00
  pet. od 8.00 do 14.00