22. andragoški kolokvij in priznanje Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj « Ljudska univerza Jesenice
 

22. andragoški kolokvij in priznanje Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj

22. Andragoški kolokvij– osrednje strokovno srečanje v okviru projekta Teden vseživljenjskega učenja 2018 je 7. 6. 2018 Ljudska univerza Jesenice organizirala skupaj z Andragoškim centrom Slovenije. Dogodek je bil namenjen premisleku o pomenu in priložnostih za razvoj ključnih kompetenc starejših odraslih, zato da bodo tudi v tem življenjskem obdobju dejavni in uspešni.

Temo smo v panelnih razpravah skupaj s predstavniki udeležencev – starejših odraslih pa tudi organizatorjev, izobraževalcev in svetovalcev – obdelali z več vidikov. Svoj pogled na življenjsko obdobje, ki ji prinaša nove izzive, so z nami delili Polona Avsenak, upokojenka, predavateljica, občasno pa tudi udeleženka v programih za starejše, priznana strokovnjaka v svetovnem merilu – red. prof. dr. Ana Krajnc ter nizozemec Jumbo Klercq, ki so nam spregovorili o svojih bogatih izkušnjah na tem področju.

Strokovni program je bil prepreden s kulturnimi točkami, ki smo jih kot domačini pripravili za naše goste.

 

Fotografije: Andragoški center Slovenije

 

 

 

Poleg tega smo 7. 6. 2018 na slavnostni prireditvi ob 70. letnici delovanja Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj prejeli priznanje za naše delo s slepimi in slabovidnimi.

 

 

 • Ljudska univerza Jesenice
  Delavska ulica 1
  4270 Jesenice

  Telefon: 04 58 33 800
  Fax: 04 58 33 810
  E-pošta: info@lu-jesenice.net

  Uradne ure:
  pon. - čet. od 8:00 do 18:00
  pet. od 8.00 do 14.00